Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pandișpan cu Caise Jumătăți
PANDIȘPAN CU CAISE JUMĂTĂȚI
Ingrediente
- 1 kg caise
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- sare
- 2 linguri de coniac
- zahăr pudră
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de apă
Mod de preparare
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile într-un vas
adînc și se bat spumă 5 minute cu o ceașcă de apă.
Peste gălbenușuri se pune zahărul și se continuă
operația, bătînd energic cu telul, pînă cînd albușurile
capătă o culoare alburie.
Se toarnă făina, în ploaie, se amestecă bine, apoi se
pune sare.
Albușurile se bat spumă tare, se adaugă peste aluat și
se omogenizează.
Caisele se spală, se desfac în jumătăți, se acoperă cu
două linguri de zahăr farin și două linguri de coniac și
se lasă să stea o jumătate de oră.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se răstoarnă
aluatul de pandișpan.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun caisele cu miezul
în afară.
Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea încă
o jumătate de oră.
Se răcește prăjitura în tavă, se taie pătrate și se scoate pe
platouri mari.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug.
Pandișpan cu Caise Jumătăți
PANDIȘPAN CU CAISE JUMĂTĂȚI
Ingrediente
- 1 kg caise
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- sare
- 2 linguri de coniac
- zahăr pudră
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de apă
Mod de preparare
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile într-un vas
adînc și se bat spumă 5 minute cu o ceașcă de apă.
Peste gălbenușuri se pune zahărul și se continuă
operația, bătînd energic cu telul, pînă cînd albușurile
capătă o culoare alburie.
Se toarnă făina, în ploaie, se amestecă bine, apoi se
pune sare.
Albușurile se bat spumă tare, se adaugă peste aluat și
se omogenizează.
Caisele se spală, se desfac în jumătăți, se acoperă cu
două linguri de zahăr farin și două linguri de coniac și
se lasă să stea o jumătate de oră.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se răstoarnă
aluatul de pandișpan.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun caisele cu miezul
în afară.
Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea încă
o jumătate de oră.
Se răcește prăjitura în tavă, se taie pătrate și se scoate pe
platouri mari.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug.
Rețete ca la Mama Acasă
Rețete ca la Mama Acasă
- Aperitive din Legume Servite Calde sau Reci
- Aperitive Servite Calde
- Biftecuri
- Biscuiți
- Borșuri de Carne cu Legume
- Borșuri de Legume
- Ciorbe de Carne cu Legume
- Ciorbe din Legume
- Clătite
- Clătite Umplute Picante
- Colțunași
- Deserturi din Fructe
- Deserturi fără Zahăr
- Dulciuri din Aluat ( Nisipos )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Fursecuri )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Pateuri )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Plăcinte )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Prăjituri )
- Escalopuri
- Fripturi de Porc
- Fripturi din Carne de Vacă
- Legume Conservate în Oțet
- Legume și Zarzavaturi Conservate în Saramură ( Murături )
- Mîncăruri din Carne de Porc
- Mușchi de Vacă
- Paste Făinoase Preparate în Casă
- Pișcoturi
- Piureuri
- Pîine de Casă
- Prăjituri
- Prăjituri din Diverse Aluaturi ( Checuri )
- Prăjituri din Diverse Aluaturi ( fursecuri )
- Preparate din Burtă
- Preparate din Carne de Berbec
- Preparate din Carne de Căprioară
- Preparate din Carne de Curcan
- Preparate din Carne de Fazan
- Preparate din Carne de Găină
- Preparate din Carne de Gîscă
- Preparate din Carne de Iepure
- Preparate din Carne de Miel
- Preparate din Carne de Mistreț
- Preparate din Carne de Mînzat
- Preparate din Carne de Oaie
- Preparate din Carne de Porc
- Preparate din Carne de Porumbel
- Preparate din Carne de Pui
- Preparate din Carne de Rață
- Preparate din Carne de Rață Sălbatică
- Preparate din Carne în Amestec cu Legume
- Preparate din Carne Tocată
- Preparate din Cartofi
- Preparate din Ciuperci
- Preparate din Cod
- Preparate din Conopidă
- Preparate din Crap
- Preparate din Creier
- Preparate din Dovlecei
- Preparate din Fasole Verde și Uscată
- Preparate din Ficat
- Preparate din Fructe
- Preparate din Fudulii
- Preparate din Griș
- Preparate din Gulii
- Preparate din Hribi
- Preparate din Inimă
- Preparate din Legume în Amestec
- Preparate din Limbă
- Preparate din Linte
- Preparate din Mazăre
- Preparate din Măduvioare
- Preparate din Mălai
- Preparate din Morcovi
- Preparate din Orez
- Preparate din Ouă
- Preparate din Păstrăvi
- Preparate din Pește Oceanic
- Preparate din Pește Sărat
- Preparate din Praz
- Preparate din Rinichi
- Preparate din Roșii
- Preparate din Scrumbie
- Preparate din Spanac
- Preparate din Splină
- Preparate din Șalău
- Preparate din Știucă
- Preparate din Țelină
- Preparate din Uger
- Preparate din Urzici
- Preparate din Varză
- Preparate din Vinete
- Preparate Tradiționale din Carne de Porc
- Rasoluri
- Rețete Bătrînești fără Carne
- Rulade Dulci
- Salate
- Salate din Legume Combinate
- Salate Servite ca Aperitiv
- Sosuri
- Sufleuri și Budinci
- Supe de Carne
- Supe Din Legume
- Șnițele
Rețete ca la Mama Acasă
Rețete ca la Mama Acasă
- Aperitive din Legume Servite Calde sau Reci
- Aperitive Servite Calde
- Biftecuri
- Biscuiți
- Borșuri de Carne cu Legume
- Borșuri de Legume
- Ciorbe de Carne cu Legume
- Ciorbe din Legume
- Clătite
- Clătite Umplute Picante
- Colțunași
- Deserturi din Fructe
- Deserturi fără Zahăr
- Dulciuri din Aluat ( Nisipos )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Fursecuri )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Pateuri )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Plăcinte )
- Dulciuri din Aluat Fraged ( Prăjituri )
- Escalopuri
- Fripturi de Porc
- Fripturi din Carne de Vacă
- Legume Conservate în Oțet
- Legume și Zarzavaturi Conservate în Saramură ( Murături )
- Mîncăruri din Carne de Porc
- Mușchi de Vacă
- Paste Făinoase Preparate în Casă
- Pișcoturi
- Piureuri
- Pîine de Casă
- Prăjituri
- Prăjituri din Diverse Aluaturi ( Checuri )
- Prăjituri din Diverse Aluaturi ( fursecuri )
- Preparate din Burtă
- Preparate din Carne de Berbec
- Preparate din Carne de Căprioară
- Preparate din Carne de Curcan
- Preparate din Carne de Fazan
- Preparate din Carne de Găină
- Preparate din Carne de Gîscă
- Preparate din Carne de Iepure
- Preparate din Carne de Miel
- Preparate din Carne de Mistreț
- Preparate din Carne de Mînzat
- Preparate din Carne de Oaie
- Preparate din Carne de Porc
- Preparate din Carne de Porumbel
- Preparate din Carne de Pui
- Preparate din Carne de Rață
- Preparate din Carne de Rață Sălbatică
- Preparate din Carne în Amestec cu Legume
- Preparate din Carne Tocată
- Preparate din Cartofi
- Preparate din Ciuperci
- Preparate din Cod
- Preparate din Conopidă
- Preparate din Crap
- Preparate din Creier
- Preparate din Dovlecei
- Preparate din Fasole Verde și Uscată
- Preparate din Ficat
- Preparate din Fructe
- Preparate din Fudulii
- Preparate din Griș
- Preparate din Gulii
- Preparate din Hribi
- Preparate din Inimă
- Preparate din Legume în Amestec
- Preparate din Limbă
- Preparate din Linte
- Preparate din Mazăre
- Preparate din Măduvioare
- Preparate din Mălai
- Preparate din Morcovi
- Preparate din Orez
- Preparate din Ouă
- Preparate din Păstrăvi
- Preparate din Pește Oceanic
- Preparate din Pește Sărat
- Preparate din Praz
- Preparate din Rinichi
- Preparate din Roșii
- Preparate din Scrumbie
- Preparate din Spanac
- Preparate din Splină
- Preparate din Șalău
- Preparate din Știucă
- Preparate din Țelină
- Preparate din Uger
- Preparate din Urzici
- Preparate din Varză
- Preparate din Vinete
- Preparate Tradiționale din Carne de Porc
- Rasoluri
- Rețete Bătrînești fără Carne
- Rulade Dulci
- Salate
- Salate din Legume Combinate
- Salate Servite ca Aperitiv
- Sosuri
- Sufleuri și Budinci
- Supe de Carne
- Supe Din Legume
- Șnițele
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții