Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură cu Vișine
PRĂJITURĂ CU VIȘINE
Ingrediente
- 1/2 kg vișine
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g pesmet
- 1/2 linguriță amoniac
- 100 g unt
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare
Se spală fructele și se scot sîmburii, apoi se lasă într-o
farfurie adîncă, cu o lingură de zahăr deasupra.
Se pregătește aluatul din cinci gălbenușuri frecate spumă
cu zahărul și untul.
Peste crema obținută se pun albușurile bătute spumă tare,
apoi se adaugă pesmetul proaspăt cernut, un praf de copt
sau o jumătate de linguriță de amoniac stins cu o lingură
de oțet, se amestecă încă două minute și se toarnă aluatul
într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se lasă în cuptorul fierbinte cinci minute, apoi se trage
tava afară și se pun vișinile, scurse de zeamă.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră, se
răcește puțin în tavă și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii și se așează pe un platou ; se servește
numai rece.
Prăjitură cu Vișine
PRĂJITURĂ CU VIȘINE
Ingrediente
- 1/2 kg vișine
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g pesmet
- 1/2 linguriță amoniac
- 100 g unt
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare
Se spală fructele și se scot sîmburii, apoi se lasă într-o
farfurie adîncă, cu o lingură de zahăr deasupra.
Se pregătește aluatul din cinci gălbenușuri frecate spumă
cu zahărul și untul.
Peste crema obținută se pun albușurile bătute spumă tare,
apoi se adaugă pesmetul proaspăt cernut, un praf de copt
sau o jumătate de linguriță de amoniac stins cu o lingură
de oțet, se amestecă încă două minute și se toarnă aluatul
într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se lasă în cuptorul fierbinte cinci minute, apoi se trage
tava afară și se pun vișinile, scurse de zeamă.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră, se
răcește puțin în tavă și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii și se așează pe un platou ; se servește
numai rece.
Prăjitură cu Struguri
PRĂJITURĂ CU STRUGURI
Ingrediente
- 1/2 l lapte dulce
- 8 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri de rom
- 3 ouă
- 250 g franzelă albă felii
- 1 lingură de unt
- 300 g struguri parfumați
Mod de preparare
Laptele se clocotește cu zahărul, se răcește
puțin și se parfumează cu două linguri de rom.
Se bat ouăle spumă, se pune peste ele laptele,
se amestecă la cald, lucrînd fără întrerupere, ca
să nu se coaguleze ouăle.
Pîinea se fărîmă și se amestecă cu strugurii fără
semințe, se pune amestecul într-o formă de sticlă
incasabilă, se adaugă crema de lapte și ouă și o
lingură de unt.
Se omogenizează lucrînd cu o furculiță de jos în
sus, apoi se introduce forma în cuptorul cald și se
coace prăjitura la foc potrivit o oră.
Se răcește în formă, se taie felii ; se servește pudrată
cu zahăr farin.
Prăjitură cu Struguri
PRĂJITURĂ CU STRUGURI
Ingrediente
- 1/2 l lapte dulce
- 8 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri de rom
- 3 ouă
- 250 g franzelă albă felii
- 1 lingură de unt
- 300 g struguri parfumați
Mod de preparare
Laptele se clocotește cu zahărul, se răcește
puțin și se parfumează cu două linguri de rom.
Se bat ouăle spumă, se pune peste ele laptele,
se amestecă la cald, lucrînd fără întrerupere, ca
să nu se coaguleze ouăle.
Pîinea se fărîmă și se amestecă cu strugurii fără
semințe, se pune amestecul într-o formă de sticlă
incasabilă, se adaugă crema de lapte și ouă și o
lingură de unt.
Se omogenizează lucrînd cu o furculiță de jos în
sus, apoi se introduce forma în cuptorul cald și se
coace prăjitura la foc potrivit o oră.
Se răcește în formă, se taie felii ; se servește pudrată
cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții