Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă cu Nuci
CREMĂ CU NUCI
Ingrediente
- 1/2 l lapte
- 100 g nuci măcinate
- 250 g zahăr tos
- 200 g unt
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se pune laptele să fiarbă împreună cu nucile
măcinate pînă cînd laptele scade se tot.
Atunci se adaugă zahărul și se continuă
fierberea cîteva minute.
Se ia vasul de pe foc și se lasă crema să se
răcească.
Se freacă untul spumă, se parfumează cu o lingură
de rom și se amestecă încet cu crema de nuci.
Se lasă să se răcească, apoi se folosește pentru
umplerea cozonacilor și a torturilor preparate din
pișcoturi și biscuiți.
Cremă cu Nuci
CREMĂ CU NUCI
Ingrediente
- 1/2 l lapte
- 100 g nuci măcinate
- 250 g zahăr tos
- 200 g unt
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se pune laptele să fiarbă împreună cu nucile
măcinate pînă cînd laptele scade se tot.
Atunci se adaugă zahărul și se continuă
fierberea cîteva minute.
Se ia vasul de pe foc și se lasă crema să se
răcească.
Se freacă untul spumă, se parfumează cu o lingură
de rom și se amestecă încet cu crema de nuci.
Se lasă să se răcească, apoi se folosește pentru
umplerea cozonacilor și a torturilor preparate din
pișcoturi și biscuiți.
Cremă Pentru Torturi
CREMĂ PENTRU TORTURI
Ingrediente
- 150 g zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 1/2 l lapte
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 linguriță de făină
- 3 linguri de fructe din dulceață
Mod de preparare
Se pun gălbenușurile într-un vas emailat și se
freacă cremă spumoasă cu zahărul.
Se adaugă cacao cernută proaspăt, se
omogenizează și se amestecă cu laptele care a
fiert pe foc mic împreună cu o linguriță de făină.
Laptele se folosește numai după ce s-a răcit o
jumătate de oră.
Crema obținută se îngroașă pe foc mic și se trage
deoparte după ce a ajuns ca o smîntînă groasă.
Separat se freacă untul spumă și se amestecă
încet cu fructele din dulceață.
Cele două compoziții se amestecă împreună,
apoi se lasă la rece o oră.
Se folosește pentru torturile fine.
Cremă Pentru Torturi
CREMĂ PENTRU TORTURI
Ingrediente
- 150 g zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 1/2 l lapte
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 linguriță de făină
- 3 linguri de fructe din dulceață
Mod de preparare
Se pun gălbenușurile într-un vas emailat și se
freacă cremă spumoasă cu zahărul.
Se adaugă cacao cernută proaspăt, se
omogenizează și se amestecă cu laptele care a
fiert pe foc mic împreună cu o linguriță de făină.
Laptele se folosește numai după ce s-a răcit o
jumătate de oră.
Crema obținută se îngroașă pe foc mic și se trage
deoparte după ce a ajuns ca o smîntînă groasă.
Separat se freacă untul spumă și se amestecă
încet cu fructele din dulceață.
Cele două compoziții se amestecă împreună,
apoi se lasă la rece o oră.
Se folosește pentru torturile fine.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții