Cremă cu Nuci



CREMĂ CU NUCI


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 100 g nuci măcinate
- 250 g zahăr tos
- 200 g unt
- 1 lingură de rom



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă împreună cu nucile
măcinate pînă cînd laptele scade se tot.
Atunci se adaugă zahărul și se continuă
fierberea cîteva minute.
Se ia vasul de pe foc și se lasă crema să se
răcească.
Se freacă untul spumă, se parfumează cu o lingură
de rom și se amestecă încet cu crema de nuci.
Se lasă să se răcească, apoi se folosește pentru
umplerea cozonacilor și a torturilor preparate din
pișcoturi și biscuiți.



Cremă cu Nuci



CREMĂ CU NUCI


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 100 g nuci măcinate
- 250 g zahăr tos
- 200 g unt
- 1 lingură de rom



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă împreună cu nucile
măcinate pînă cînd laptele scade se tot.
Atunci se adaugă zahărul și se continuă
fierberea cîteva minute.
Se ia vasul de pe foc și se lasă crema să se
răcească.
Se freacă untul spumă, se parfumează cu o lingură
de rom și se amestecă încet cu crema de nuci.
Se lasă să se răcească, apoi se folosește pentru
umplerea cozonacilor și a torturilor preparate din
pișcoturi și biscuiți.



Cremă Pentru Torturi



CREMĂ PENTRU TORTURI


Ingrediente

- 150 g zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 1/2 l lapte
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 linguriță de făină
- 3 linguri de fructe din dulceață


Mod de preparare

Se pun gălbenușurile într-un vas emailat și se
freacă cremă spumoasă cu zahărul.
Se adaugă cacao cernută proaspăt, se
omogenizează și se amestecă cu laptele care a
fiert pe foc mic împreună cu o linguriță de făină.
Laptele se folosește numai după ce s-a răcit o
jumătate de oră.
Crema obținută se îngroașă pe foc mic și se trage
deoparte după ce a ajuns ca o smîntînă groasă.
Separat se freacă untul spumă și se amestecă
încet cu fructele din dulceață.
Cele două compoziții se amestecă împreună,
apoi se lasă la rece o oră.
Se folosește pentru torturile fine.



Cremă Pentru Torturi



CREMĂ PENTRU TORTURI


Ingrediente

- 150 g zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 1/2 l lapte
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 linguriță de făină
- 3 linguri de fructe din dulceață


Mod de preparare

Se pun gălbenușurile într-un vas emailat și se
freacă cremă spumoasă cu zahărul.
Se adaugă cacao cernută proaspăt, se
omogenizează și se amestecă cu laptele care a
fiert pe foc mic împreună cu o linguriță de făină.
Laptele se folosește numai după ce s-a răcit o
jumătate de oră.
Crema obținută se îngroașă pe foc mic și se trage
deoparte după ce a ajuns ca o smîntînă groasă.
Separat se freacă untul spumă și se amestecă
încet cu fructele din dulceață.
Cele două compoziții se amestecă împreună,
apoi se lasă la rece o oră.
Se folosește pentru torturile fine.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții