Tort de Pișcoturi



TORT DE PIȘCOTURI


Ingrediente

Pentru blat

- 500 g pișcoturi
- 150 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 linguri de rom

Pentru cremă

- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată
- 300 g frișcă


Mod de preparare

Se însiropează pișcoturile de șampanie cu sirop cald,
parfumat cu rom, apoi se așază primul strat pe un
platou mare.
Se prepară crema astfel : se freacă untul spumă, se
adaugă zahărul, ciocolata dată pe răzătoare și frișcă,
amestecînd continuu.
Crema se omogenizează și se pune un strat peste primul
strat de pișcoturi.
Se așază un alt rînd de pișcoturi însiropate, se acoperă
cu cremă și se încheie cu un rînd de pișcoturi care se
acoperă cu frișcă sau cu crema rămasă.
Tortul se ține la rece, se taie după două ore și se servește
ornat cu fructe din dulceață.


Tort de Pișcoturi



TORT DE PIȘCOTURI


Ingrediente

Pentru blat

- 500 g pișcoturi
- 150 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 linguri de rom

Pentru cremă

- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată
- 300 g frișcă


Mod de preparare

Se însiropează pișcoturile de șampanie cu sirop cald,
parfumat cu rom, apoi se așază primul strat pe un
platou mare.
Se prepară crema astfel : se freacă untul spumă, se
adaugă zahărul, ciocolata dată pe răzătoare și frișcă,
amestecînd continuu.
Crema se omogenizează și se pune un strat peste primul
strat de pișcoturi.
Se așază un alt rînd de pișcoturi însiropate, se acoperă
cu cremă și se încheie cu un rînd de pișcoturi care se
acoperă cu frișcă sau cu crema rămasă.
Tortul se ține la rece, se taie după două ore și se servește
ornat cu fructe din dulceață.


Tort ,,Maria”



TORT ,,MARIA”


Ingrediente

- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 200 g miez de nucă măcinat
- 100 g unt
- sare
- 2 linguri de cacao
- zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 300 g frișcă

Pentru uns și tapetat tava

- 1 lingură unt
- 1 lingură făină

Mod de preparare

Se separă albușurile și se bat spumă cu 200 g
zahăr pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Peste albușuri se pune făina ( două linguri )
în ploaie, se amestecă în continuare pînă la
completa omogenizare, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate
și se răcește în formă.
Separat se pregătește crema astfel : se freacă
gălbenușurile cu zahărul rămas ( 200 g ), se adaugă
untul, un praf de sare, cacaua cernută proaspăt,
nucile măcinate și zahărul vanilat.
Crema se omogenizează și se folosește numai cînd
blatul s-a răcit complet.
Se scoate blatul, se taie în două pe lat, se pune crema
și se lasă la rece.
Se servește cînd blatul s-a înmuiat ușor, acoperit cu
frișcă și tăiat felii în rază.



Tort ,,Maria”



TORT ,,MARIA”


Ingrediente

- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 200 g miez de nucă măcinat
- 100 g unt
- sare
- 2 linguri de cacao
- zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 300 g frișcă

Pentru uns și tapetat tava

- 1 lingură unt
- 1 lingură făină

Mod de preparare

Se separă albușurile și se bat spumă cu 200 g
zahăr pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Peste albușuri se pune făina ( două linguri )
în ploaie, se amestecă în continuare pînă la
completa omogenizare, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate
și se răcește în formă.
Separat se pregătește crema astfel : se freacă
gălbenușurile cu zahărul rămas ( 200 g ), se adaugă
untul, un praf de sare, cacaua cernută proaspăt,
nucile măcinate și zahărul vanilat.
Crema se omogenizează și se folosește numai cînd
blatul s-a răcit complet.
Se scoate blatul, se taie în două pe lat, se pune crema
și se lasă la rece.
Se servește cînd blatul s-a înmuiat ușor, acoperit cu
frișcă și tăiat felii în rază.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții