Înghețată de Căpșune




ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg zahăr
- 1 litru apă



Mod de preparare


Se curăță fructele, se spală în mai multe
ape și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se strecoară fructele prin tifon, timp în
care se dizolvă zahărul într-un litru de apă
caldă pe foc mic.
Se adaugă sucul de căpșune, se ține vasul
pe foc cinci minute, apoi se lasă să se răcească
conținutul care se pune în forme speciale din
metal și se așază în congelator.



Înghețată de Căpșune




ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg zahăr
- 1 litru apă



Mod de preparare


Se curăță fructele, se spală în mai multe
ape și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se strecoară fructele prin tifon, timp în
care se dizolvă zahărul într-un litru de apă
caldă pe foc mic.
Se adaugă sucul de căpșune, se ține vasul
pe foc cinci minute, apoi se lasă să se răcească
conținutul care se pune în forme speciale din
metal și se așază în congelator.



Tort de Portocale



TORT DE PORTOCALE


Ingrediente

Pentru blat

- 500 g pișcoturi
- 1 kg portocale
- 2 linguri de rom

Pentru cremă

- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 3 foi de gelatină
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă


Mod de preparare

Se pregătește mai întîi crema astfel : se freacă ouăle
întregi cu zahărul ca să se obțină o cremă spumoasă.
Se lasă deoparte.
Gelatina se desface în lapte călduț și se îngroașă pe
foc mic.
Se pune peste crema de ouă, se amstecă și se adaugă
cîteva linguri de frișcă în cremă, după ce amestecul
s-a răcit și a devenit destul de consistent.
Se desfac portocalele, se pun felii una lîngă alta pe un
platou, se stropesc cu rom, se acoperă cu cremă, apoi
se pune un strat de pișcoturi.
Se continuă operația pînă cînd se termină fructele și
pișcoturile.
Tortul se acoperă cu frișcă și se servește după o oră,
tăiat felii în rază.




Tort de Portocale



TORT DE PORTOCALE


Ingrediente

Pentru blat

- 500 g pișcoturi
- 1 kg portocale
- 2 linguri de rom

Pentru cremă

- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 3 foi de gelatină
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă


Mod de preparare

Se pregătește mai întîi crema astfel : se freacă ouăle
întregi cu zahărul ca să se obțină o cremă spumoasă.
Se lasă deoparte.
Gelatina se desface în lapte călduț și se îngroașă pe
foc mic.
Se pune peste crema de ouă, se amstecă și se adaugă
cîteva linguri de frișcă în cremă, după ce amestecul
s-a răcit și a devenit destul de consistent.
Se desfac portocalele, se pun felii una lîngă alta pe un
platou, se stropesc cu rom, se acoperă cu cremă, apoi
se pune un strat de pișcoturi.
Se continuă operația pînă cînd se termină fructele și
pișcoturile.
Tortul se acoperă cu frișcă și se servește după o oră,
tăiat felii în rază.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții