Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Înghețată de Căpșune
ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg zahăr
- 1 litru apă
Mod de preparare
Se curăță fructele, se spală în mai multe
ape și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se strecoară fructele prin tifon, timp în
care se dizolvă zahărul într-un litru de apă
caldă pe foc mic.
Se adaugă sucul de căpșune, se ține vasul
pe foc cinci minute, apoi se lasă să se răcească
conținutul care se pune în forme speciale din
metal și se așază în congelator.
Înghețată de Căpșune
ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg zahăr
- 1 litru apă
Mod de preparare
Se curăță fructele, se spală în mai multe
ape și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se strecoară fructele prin tifon, timp în
care se dizolvă zahărul într-un litru de apă
caldă pe foc mic.
Se adaugă sucul de căpșune, se ține vasul
pe foc cinci minute, apoi se lasă să se răcească
conținutul care se pune în forme speciale din
metal și se așază în congelator.
Tort de Portocale
TORT DE PORTOCALE
Ingrediente
Pentru blat
- 500 g pișcoturi
- 1 kg portocale
- 2 linguri de rom
Pentru cremă
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 3 foi de gelatină
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă
Mod de preparare
Se pregătește mai întîi crema astfel : se freacă ouăle
întregi cu zahărul ca să se obțină o cremă spumoasă.
Se lasă deoparte.
Gelatina se desface în lapte călduț și se îngroașă pe
foc mic.
Se pune peste crema de ouă, se amstecă și se adaugă
cîteva linguri de frișcă în cremă, după ce amestecul
s-a răcit și a devenit destul de consistent.
Se desfac portocalele, se pun felii una lîngă alta pe un
platou, se stropesc cu rom, se acoperă cu cremă, apoi
se pune un strat de pișcoturi.
Se continuă operația pînă cînd se termină fructele și
pișcoturile.
Tortul se acoperă cu frișcă și se servește după o oră,
tăiat felii în rază.
Tort de Portocale
TORT DE PORTOCALE
Ingrediente
Pentru blat
- 500 g pișcoturi
- 1 kg portocale
- 2 linguri de rom
Pentru cremă
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 3 foi de gelatină
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă
Mod de preparare
Se pregătește mai întîi crema astfel : se freacă ouăle
întregi cu zahărul ca să se obțină o cremă spumoasă.
Se lasă deoparte.
Gelatina se desface în lapte călduț și se îngroașă pe
foc mic.
Se pune peste crema de ouă, se amstecă și se adaugă
cîteva linguri de frișcă în cremă, după ce amestecul
s-a răcit și a devenit destul de consistent.
Se desfac portocalele, se pun felii una lîngă alta pe un
platou, se stropesc cu rom, se acoperă cu cremă, apoi
se pune un strat de pișcoturi.
Se continuă operația pînă cînd se termină fructele și
pișcoturile.
Tortul se acoperă cu frișcă și se servește după o oră,
tăiat felii în rază.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții