Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș de Salată
BORȘ DE SALATĂ
Ingrediente
- 1/2 salată verde
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de orez
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 100 g costiță afumată
- 4 ouă
- sare
- leuștean verde
- 1 ceașcă mică de ulei
Mod de preparare
Se pune pe foc o oală cu 1 litru de apă și se lasă să dea în clocot.
Se adaugă orezul spălat în apă rece și, după un sfert de oră, se
adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt și salata tăiată fășii subțiri
de 1 - 2 cm.
Se micșorează focul și se fierbe supa un sfert de oră, după care se
adaugă borșul fiert și spumuit și leuștean tocat mărut.
Separat
se face o omletă din patru ouă bătute cu o lingură de apă rece și
un praf de sare, se întoarce omleta cînd s-a închegat pe partea
cealaltă, se mai lasă un minut și se stinge focul.
Omleta se taie fîșii și se pune peste borșul de salată.
Costița se taie felii subțiri, se rumenește în puțin ulei și se pune
și ea peste borș.
Borșul de salată se servește cald.
Borș de Salată
BORȘ DE SALATĂ
Ingrediente
- 1/2 salată verde
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de orez
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 100 g costiță afumată
- 4 ouă
- sare
- leuștean verde
- 1 ceașcă mică de ulei
Mod de preparare
Se pune pe foc o oală cu 1 litru de apă și se lasă să dea în clocot.
Se adaugă orezul spălat în apă rece și, după un sfert de oră, se
adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt și salata tăiată fășii subțiri
de 1 - 2 cm.
Se micșorează focul și se fierbe supa un sfert de oră, după care se
adaugă borșul fiert și spumuit și leuștean tocat mărut.
Separat
se face o omletă din patru ouă bătute cu o lingură de apă rece și
un praf de sare, se întoarce omleta cînd s-a închegat pe partea
cealaltă, se mai lasă un minut și se stinge focul.
Omleta se taie fîșii și se pune peste borșul de salată.
Costița se taie felii subțiri, se rumenește în puțin ulei și se pune
și ea peste borș.
Borșul de salată se servește cald.
Borș Rusesc de Zarzavat
BORȘ RUSESC DE ZARZAVAT
Ingrediente
- 1 sfeclă roșie mijlocie
- 1 țelină
- 2 morcovi
- 1/2 varză crudă
- sare
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 l de borș
- leuștean
- 3 roșii coapte
- 1 pahar de smîntînă
- ulei
Mod de preparare
Se curăță legumele, se taie cuburi mici și se călesc în ulei
împreună cu ceapa și varza tocate.
Cînd se înmoaie ușor, legumele se trec în doi litri de apă
caldă și se fierb, acoperit o jumătate de oră.
Se sărează după gust și se continuă fierberea, se potrivește
supa de sare, se încearcă legumele, cu precădere sfecla,
care fierbe mai greu, și se adaugă roșiile decojite și tăiate
felii subțiri.
După zece minute se adaugă borșul fiert separat, o lingură
de ulei, leuștean tocat și se ia oala de pe foc.
Se drege cu smîntînă pusă direct în farfurie și se servește cald.
Borș Rusesc de Zarzavat
BORȘ RUSESC DE ZARZAVAT
Ingrediente
- 1 sfeclă roșie mijlocie
- 1 țelină
- 2 morcovi
- 1/2 varză crudă
- sare
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 l de borș
- leuștean
- 3 roșii coapte
- 1 pahar de smîntînă
- ulei
Mod de preparare
Se curăță legumele, se taie cuburi mici și se călesc în ulei
împreună cu ceapa și varza tocate.
Cînd se înmoaie ușor, legumele se trec în doi litri de apă
caldă și se fierb, acoperit o jumătate de oră.
Se sărează după gust și se continuă fierberea, se potrivește
supa de sare, se încearcă legumele, cu precădere sfecla,
care fierbe mai greu, și se adaugă roșiile decojite și tăiate
felii subțiri.
După zece minute se adaugă borșul fiert separat, o lingură
de ulei, leuștean tocat și se ia oala de pe foc.
Se drege cu smîntînă pusă direct în farfurie și se servește cald.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții