Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort de Brînză de Vaci
TORT DE BRÎNZĂ DE VACI
( 10 porții x 80 - 100 g )
Ingrediente
- Margarină 200 g
- zahăr 100 g
- sare 3 - 4 g
- 2 ouă
- frișcă 150 g
- făină cît cuprinde
- brînză de vaci 500 g
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămîie
- smîntînă 200 g
Mod de preparare
Se freacă margarina cu 2 linguri zahăr, sarea gălbenușurile,
făina cît cuprinde, frișca pentru a obține un aluat potrivit
de moale, care se lasă în frigider 1/2 oră, apoi se întinde
din el o foaie rotundă, cît forma unui tort.
Se freacă brînza de vaci cu restul de zahăr, mirodeniile și
smîntîna.
La urmă, se adaugă albușurile bătute spumă.
Se toarnă această compoziție peste un aluat din formă, se
netezește frumos și se coace la cuptor, la foc potrivit,
circa o oră.
Se poate da începînd de la 9 luni.
Calorii circa 400/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții