Umplutură de Mere Pentru Prăjituri





UMPLUTURĂ DE MERE PENTRU PRĂJITURI




Cantitațile nacesare



- 1 kg de mare
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g stafide
- vanilie sau coajă rasă de lămîie



Mod de preparare


Se curăță merele de coajă, se rad și se
călesc la foc, adăugînd zahărul, stafidele
și aromele.
Se lasă să se lege puțin, apoi se ia vasul de
pe foc și se încorporează untul proaspăt,
pînă cînd compoziția devine omogenă.
Este o umplutură excelentă pentru plăcintă
și pentru blaturi de tort sau pentru aluaturi fragede.




Umplutură de Mere Pentru Prăjituri





UMPLUTURĂ DE MERE PENTRU PRĂJITURI




Cantitațile nacesare



- 1 kg de mare
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g stafide
- vanilie sau coajă rasă de lămîie



Mod de preparare


Se curăță merele de coajă, se rad și se
călesc la foc, adăugînd zahărul, stafidele
și aromele.
Se lasă să se lege puțin, apoi se ia vasul de
pe foc și se încorporează untul proaspăt,
pînă cînd compoziția devine omogenă.
Este o umplutură excelentă pentru plăcintă
și pentru blaturi de tort sau pentru aluaturi fragede.




Plăcintă de Mere





PLĂCINTĂ DE MERE



Cantitățile necesare



- 500 g făină
- 200 g untdelemn
- 20 g apă călduță
- două linguri de pesmet
- 50 g zahăr
- 20 g unt
- 500 g fructe ( mere curățate de coajă și sîmburi ).




Mod de preprare


Se frămîntă un aluat din făină, apă călduță, untdelemn
și sare.
Se lasă să stea 1/2 oră acoperit cu o cratiță încălzită,
apoi se întinde o foaie subțire.
Se taie foaia de mărimea tavii de copt, astfel că din aluat
se fac mai multe bucăți.
Se ung aceste foi cu unt topit sau cu untdelemn, se presară
cu pesmetul și fructele.
Se rulează și se pun în cuptor la foc potrivit.
Umplutura se face de obicei din mere, cireșe sau vișine
mărunțite, fierte în lapte și amestecate cu stafide și scorțișoară.
Se mai poate prepara plăcinta cu mere la fel ca cea cu brînză.




Plăcintă de Mere





PLĂCINTĂ DE MERE



Cantitățile necesare



- 500 g făină
- 200 g untdelemn
- 20 g apă călduță
- două linguri de pesmet
- 50 g zahăr
- 20 g unt
- 500 g fructe ( mere curățate de coajă și sîmburi ).




Mod de preprare


Se frămîntă un aluat din făină, apă călduță, untdelemn
și sare.
Se lasă să stea 1/2 oră acoperit cu o cratiță încălzită,
apoi se întinde o foaie subțire.
Se taie foaia de mărimea tavii de copt, astfel că din aluat
se fac mai multe bucăți.
Se ung aceste foi cu unt topit sau cu untdelemn, se presară
cu pesmetul și fructele.
Se rulează și se pun în cuptor la foc potrivit.
Umplutura se face de obicei din mere, cireșe sau vișine
mărunțite, fierte în lapte și amestecate cu stafide și scorțișoară.
Se mai poate prepara plăcinta cu mere la fel ca cea cu brînză.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții