Ciorbă de Potroace



CIORBĂ DE POTROACE


Ingrediente

- Măruntaiele și tacîmurile de la o pasăre ( aripile, capul, inima,
ficatul, pipota, spate, gîtul )
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean tocat
- 1/2 l zeamă de varză
- zare


Mod de preparare


Se curăță carnea, se spală cu apă multă, se pune la fiert
cu 1 litru de apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește, și se adaugă zarzavatul
și ceapa tocate mărunt, și puțină sare.
Se fierbe totul acoperit, la foc mic.
Se adaugă orezul fiert separat cînd zarzavatul este fiert,
se acrește cu zeamă de varză dată în clocot separat și se
parfumează cu leuștean tocat.
Se servește caldă.





Ciorbă de Potroace



CIORBĂ DE POTROACE


Ingrediente

- Măruntaiele și tacîmurile de la o pasăre ( aripile, capul, inima,
ficatul, pipota, spate, gîtul )
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean tocat
- 1/2 l zeamă de varză
- zare


Mod de preparare


Se curăță carnea, se spală cu apă multă, se pune la fiert
cu 1 litru de apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește, și se adaugă zarzavatul
și ceapa tocate mărunt, și puțină sare.
Se fierbe totul acoperit, la foc mic.
Se adaugă orezul fiert separat cînd zarzavatul este fiert,
se acrește cu zeamă de varză dată în clocot separat și se
parfumează cu leuștean tocat.
Se servește caldă.





Ciorbă a la Grec



CIORBĂ A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 carne de vacă
- 1 l apă rece
- zarzavat de supă
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 cană de smîntînă
- 1 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți și se pune să fiarbă într-un
litru de apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se lasă să fiarbă la foc
mic, cu oala acoperită, pînă cînd carnea se înmoaie bine.
Atunci se pune zarzavat de supă curățat și spălat și se lasă
să fiarbă în continuare.
Cînd zarzavatul a fiert, se scoate și se lasă pe farfurie ca
să se folosească ca garnitură la un fel de mîncare.
În supă se pune orezul fiert separat, se acrește cu zeama de
la o lămîie, se dă în clocot și se potrivește de sare.
Se drege cu o cană de smîntînă bătută împreună cu un ou crud.
Se servește fierbinte.



Ciorbă a la Grec



CIORBĂ A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 carne de vacă
- 1 l apă rece
- zarzavat de supă
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 cană de smîntînă
- 1 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți și se pune să fiarbă într-un
litru de apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se lasă să fiarbă la foc
mic, cu oala acoperită, pînă cînd carnea se înmoaie bine.
Atunci se pune zarzavat de supă curățat și spălat și se lasă
să fiarbă în continuare.
Cînd zarzavatul a fiert, se scoate și se lasă pe farfurie ca
să se folosească ca garnitură la un fel de mîncare.
În supă se pune orezul fiert separat, se acrește cu zeama de
la o lămîie, se dă în clocot și se potrivește de sare.
Se drege cu o cană de smîntînă bătută împreună cu un ou crud.
Se servește fierbinte.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții