Fursecuri Figaro



FURSECURI FIGARO


Ingrediente

Pentru aluat

- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 2 gălbenușuri
- 350 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- sare
- coajă de lămîie

Pentru glazură

- 20 de nuci
- 4 linguri de marmeladă
- 75 g zahăr pudră
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un vas adînc.
Peste ea se pune untul înmuiat pe foc, un
praf de sare, coajă de lămîie, două gălbenușuri
și bicarbonatul stins cu o lingură de oțet.
Se frămîntă aluatul o jumătate de oră, pentru
a da posibilitatea aerului să pătrundă în
straturile lui și să-l facă pufos.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm și se pune
în tava neunsă, la foc tare.
Se coace doar pe jumătate, se scoate tava din
cuptor, se unge foaia de aluat cu marmeladă
de caise sau de prune și se acoperă cu o glazură
făcută din : patru albușuri bătute spumă împreună
cu nucile măcinate.
Amestecul se ține pe foc mic, amestecînd fără
întrerupere.
Se pune făina cernută peste albuș, cîte puțin, se
încorporează bătînd continuu, și se lasă să fiarbă
încet zece minute.
Amestecul se pune peste foaia de aluat, se continuă
coacerea la foc potrivit.
Se scoate tava din cuptor, se lasă un sfert de oră
să se răcească și se taie forme geometrice cu un
cuțit ascuțit și udat cu apă rece.

Fursecuri Figaro



FURSECURI FIGARO


Ingrediente

Pentru aluat

- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 2 gălbenușuri
- 350 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- sare
- coajă de lămîie

Pentru glazură

- 20 de nuci
- 4 linguri de marmeladă
- 75 g zahăr pudră
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un vas adînc.
Peste ea se pune untul înmuiat pe foc, un
praf de sare, coajă de lămîie, două gălbenușuri
și bicarbonatul stins cu o lingură de oțet.
Se frămîntă aluatul o jumătate de oră, pentru
a da posibilitatea aerului să pătrundă în
straturile lui și să-l facă pufos.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm și se pune
în tava neunsă, la foc tare.
Se coace doar pe jumătate, se scoate tava din
cuptor, se unge foaia de aluat cu marmeladă
de caise sau de prune și se acoperă cu o glazură
făcută din : patru albușuri bătute spumă împreună
cu nucile măcinate.
Amestecul se ține pe foc mic, amestecînd fără
întrerupere.
Se pune făina cernută peste albuș, cîte puțin, se
încorporează bătînd continuu, și se lasă să fiarbă
încet zece minute.
Amestecul se pune peste foaia de aluat, se continuă
coacerea la foc potrivit.
Se scoate tava din cuptor, se lasă un sfert de oră
să se răcească și se taie forme geometrice cu un
cuțit ascuțit și udat cu apă rece.

Fursecuri Arlechin



FURSECURI ARLECHIN


Ingrediente

Pentru aluat

- 300 g făină
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- sare
- bicarbonat de sodiu
- coajă de lămîie
- 1 lingură de oțet

Pentru glazură


- 150 g marmeladă de caise
- 100 g zahăr farin
- vanilie
- 2 albușuri
- 10 nuci


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă două gălbenușuri,
sare două linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie, o lingură de
ulei, 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet și untul.
Se amestecă bine toate, se frămîntă un aluat care se întinde
imediat.
Din foaia de aluat groasă de 1 cm se taie dreptunghiuri cu
laturile de 3 și 6 cm, care se pun la copt în cuptorul încins, la
foc tare.
Se scot, se ung cu marmeladă în amestec cu zece nuci măcinate,
se lipesc cîte patru unele peste altele și se lasă pe platou.
Din două linguri de zahăr pudră, puțină vanilie și albușurile
bătute spumă tare se face o glazură care se întinde peste
fiecare fursec.
Se introduc pentru zece minute în cuptorul cald, ca să se
întărească glazura, se scot și se lasă să se răcească.


Fursecuri Arlechin



FURSECURI ARLECHIN


Ingrediente

Pentru aluat

- 300 g făină
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- sare
- bicarbonat de sodiu
- coajă de lămîie
- 1 lingură de oțet

Pentru glazură


- 150 g marmeladă de caise
- 100 g zahăr farin
- vanilie
- 2 albușuri
- 10 nuci


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă două gălbenușuri,
sare două linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie, o lingură de
ulei, 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet și untul.
Se amestecă bine toate, se frămîntă un aluat care se întinde
imediat.
Din foaia de aluat groasă de 1 cm se taie dreptunghiuri cu
laturile de 3 și 6 cm, care se pun la copt în cuptorul încins, la
foc tare.
Se scot, se ung cu marmeladă în amestec cu zece nuci măcinate,
se lipesc cîte patru unele peste altele și se lasă pe platou.
Din două linguri de zahăr pudră, puțină vanilie și albușurile
bătute spumă tare se face o glazură care se întinde peste
fiecare fursec.
Se introduc pentru zece minute în cuptorul cald, ca să se
întărească glazura, se scot și se lasă să se răcească.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții