Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură cu Cacao
PRĂJITURĂ CU CACAO
Ingrediente
Pentru aluat
- 100 g de unt
- 100 g zahăr tos
- 2 ouă
- 300 g făină
- sare
- 1/2 praf de copt
- coajă de lămîie
- 1 lingură zeamă de lămîie
Pentru cremă
- 3 linguri de cacao
- 1 pahar de zahăr tos
- vanilie
- dulceață sau frișcă
Mod de preparare
Se freacă untul spumă cu un pahar de zahăr tos.
În cremă se adaugă un praf de sare, gălbenușurile
unul cîte unul, apoi albușurile bătute spumă, coajă
rasă de lămîie și făina cernută proaspăt.
Se amestecă bine cu o lingură, se stinge praful de
copt cu zeamă de lămîie și se frămîntă un aluat tare,
care se lasă să se odihnească o jumătate de oră.
Se unge cu unt o tavă, se tapetează cu făină, se
împarte aluatul în două și se întinde o foaie groasă
de 1 cm dintr-o parte de aluat.
Aluatul rămas se amestecă cu o lingură de cacao
ca să se coloreze, apoi se pune peste cel din tavă.
Se coace prăjitura în cuptor trei sferturi de oră, se
scoate și se acoperă cu o glazură de cacao : se cerne
cacaua și se fierbe într-un sirop de zahăr, pînă cînd
siropul se îngroașă bine.
Se parfumează cu vanilie și se răstoarnă răcit peste
prăjitura coaptă.
Se taie forme geometrice, se acoperă eventual cu frișcă
sau cu dulceață și se servește.
Postare
ANPC Termeni și Condiții