Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură de Curcan în Foi de Varză
FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN FOI DE VARZĂ
Ingrediente
- 1 curcan
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 varză albă
- 100 g slănină afumată
Mod de preparare
Curcanul se jumulește de pene, se pîrlește pe foc mare, apoi
se freacă ușor cu mălai și se spală cu multă apă rece.
Se golește de intestine și de măruntaie.
Se spală din nou, după care se sărează.
Se scot aripile, gîtul, capul și picioarele din care se face un fel
de mîncare, iar trunchiul curcanului se lasă să stea cu sarea
pe el o oră.
Se pune curcanul în tava de friptură cu slănină afumată tăiată
fășii înăuntru și învelit cu foi de varză crudă sau murată.
Curcanul se așază cu pieptul în sus, împreună cu o ceașcă de
apă și o ceașcă de ulei.
Se ține în cuptor la foc potrivit o oră, după care se întoarce
pe o parte.
Se continuă frigerea pînă cînd carnea devine rumenă.
Se scoate și se servește la mese festive, cu garnitură de legume
și salată asortată de murături.
Este gata cînd varza este arsă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții