Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură de Găină
FRIPTURĂ DE GĂINĂ
Ingrediente
- 1 găină mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb
- usturoi
Mod de preparare
Se curăță pasărea de fulgi și de pene, se trece prin flacără vie,
se freacă apoi cu mălai și se spală cu apă rece.
Se golește de măruntaie și de intestine, se spală din nou și se
sărează ușor.
Se toacă măruntaiele, se amestecă cu puțină sare și piper măcinat,
se stropesc cu ulei și se pun în golul lăsat de intestine.
Găina se unge pe deasupra cu ulei, se stropește cu jumătate din
cantitatea de vin și se pune tava de friptură cu o ceașcă de apă
caldă și uleiul rămas după ce s-a uns găina.
Se potrivește focul și se frige găina în cuptor o oră.
Se întoarce, se stropește cu restul de vin și se continuă frigerea.
Se scoate friptura cînd s-a rumenit frumos, se așază pe o
farfurie și se taie bucăți potrivit de mari.
Friptura se servește cu garnitură de legume sote și salată de sezon.
După gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat și diluat
cu apă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții