Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Rinichi Sote
RINICHI SOTE
Ingrediente
- 1/2 kg rinichi de porc sau de mînzat
- 3 cepe
- 100 g de unt sau 150 ml ulei
- sare
- 1 păhărel de vin alb
- 1 lingură de bulion
- cimbru
Mod de preparare
Se curăță rinichii de grăsime, se taie în două și se opăresc
cu apă clocotită.
Se țin o oră în apă rece ca să-și piardă mirosul, după care
se taie felii subțiri și se înăbușă cu jumătate din cantitatea
de grăsime.
În restul de grăsime se călește ceapa tocată pînă cînd devine
sticloasă.
În sosul de ceapă se adaugă rinichii și bulionul, se sărează și
se piperează, după gust, se adaugă vinul și cimbru, apoi se
acoperă cratița.
Se ține pe foc mic zece minute.
Se servesc fierbinți, cu garnitură de macaroane cu sos de roșii
sau cu garnitură de cartofi cu unt.
Postare
ANPC Termeni și Condiții