Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Decoctul ( sau fiertura )
DECOCTUL ( SAU FIERTURA )
Planta mărunțită se introduce de la început în apă rece care se pune la fiert,
lăsîndu-se, după ce lichidul dă în clocot, încă 30-30 minute să fiarbă la foc domol.
Concentrațiile sînt de regulă aceleași ( 1-2 lingurițe la 250 ml apă ) ;
decoctul se filtrează fierbinte și se complectează pînă la volumul
inițial de apă, cu apă fiartă și răcită pusă peste plantă din strecurătoare.
Decoctul se recomandă, în general, pentru rădăcini și coji, respăectiv acele organe ale
căror celule au membrane prin care difuziunea se face mai greu,
care au îngroșări secundare etc. Mai rar se recomandă să se facă decoct și din flori,
frunze, fructe, îndeosebi cînd se urmărește extracția unor substanțe
a căror difuziune este mai lentă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții