Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș de Fasole Verde
BORȘ DE FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 2 linguri de făină
- 1 l de borș
- 2 linguri de ulei
- sare
- 2 roșii decojite
- 1 ardei gras
- 1 ceașcă de smîntînă
- leuștean tocat
- usturoi
Mod de preparare
Se curăță fasolea de codițe și de vînturi, se rupe în bucăți
lungi de 3 - 4 cm și se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă la foc mic.
Dacă fasolea nu este culeasă proaspăt, se freacă în mînă
cu făină, apoi se pune la fiert.
Cînd s-a înmuiat ușor, se adaugă ardeiul, ceapa și usturoiul
tocate mărunt, se adaugă sarea necesară și se continuă fierberea.
Se acrește cu borș fiert separat, se pun roșiile decojite și
tăiate felii, se mai fiarb împreună cîteva minute, după care
se presară deasupra borșului leuștean tocat și se drege cu
smîntînă.
Borșul de fasole verde se servește cald sau rece.
Se poate adăuga ulei, pus la fiert o dată cu borșul.
Postare
ANPC Termeni și Condiții