Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Crap la Grătar cu Sos de Unt
CRAP LA GRĂTAR CU SOS DE UNT
Ingrediente
- 1 kg de crap curățat și spălat
- sare
- 3 linguri de unt
- 1 lămîie
- 1 lingură de muștar
- piper măinat
Mod de preparare
Peștele se pune întreg pe un grătar dublu, după ce a stat
cu sarea pe el o jumătate de oră.
Grătarul se pune direct pe jar, iar peștele se întoace des
pentru a se frige uniform.
Se unge cu puțin ulei, dacă nu este destul de gras, și se
așază pe un platou cînd este gata, apoi se taie felii groase
după ce s-a răcorit puțin.
Se prepară un sos din unt și lămîie astfel : untul se înmoaie
pe foc mic, apoi se trage cratița de pe foc, se adaugă zeama
de la o lămîie și se freacă energic cu o lingură de lemn pînă
cînd se omogenizează bine.
Se adaugă muștarul, continuînd operația.
Cînd sosul arată ca o cremă consistentă, se sărează și se ține
la cald.
Se toarnă peste peștele fript și se servește imediat.
Sosul se poate servi și la păstrăvi pe grătar sau rasol.
Postare
ANPC Termeni și Condiții