Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Știucă Umplută
ȘTIUCĂ UMPLUTĂ
Ingrediente
- 1 știucă mare
- sare
- 3 linguri de unt
- 1 morcov
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 2 ouă
- 3 cartofi
- 1 ceașcă de lapte dulce
- patru ciuperci
Mod de preparare
Se curăță știuca, se înlătură capul, se desprinde pielea peștelui
de lîngă urechi, se trage cu atecție în jos, fără să se rupă.
Pielea se sărează și se lasă deoparte.
Carnea peștelui se scoate fără oase, se toacă mărunt, se
amestecă cu verdeață tocată, două gălbenușuri crude și cîteva
ciuperci spălate și tocate mărunt.
Amestecul obținut se pune într-un sos alb pregătit pe foc moale
din două linguri de unt, o lingură de făină și o ceașcă mare de lapte.
Sosul se lasă să se răcească, se sărează se piperează și se amestecă,
încorporînd încet, cu umplutura din carne de pește.
Se lasă să stea o oră, după care se umple pielea știucii, se coase
la cap, se așază astfel pregătită într-o formă de sticlă incasabilă,
înconjurată de felii de cartof, morcov și ceapă.
Se pune în formă și capul.
Se adaugă apă caldă și o lingură de unt, boabe de piper și sare și
se introduce forma în cuptor pentru o oră.
Se servește rece, tăiată felii, înconjurată de legume lîngă care
s-a făcut.
Postare
ANPC Termeni și Condiții