Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort cu Cremă de Cafea
TORT CU CREMĂ DE CAFEA
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 2 linguri de făină
- rom
- 8 albușuri
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Se pun albușurile într-un vas emailat și se bat spumă
tare cu 200 g zahăr pus cîte puțin.
Operația se face la cald, fără întrerupere, pînă la
întărirea completă a albușurilor.
Se adaugă făina, în ploaie, peste amestec și nucile
măcinate.
Se omogenizează încet, se pune o lingură de rom și
se răstoarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și tapetată
cu hîrtie.
Se coace la foc iute.
Cînd este ușor rumenit, blatul se scoate din cuptor și se
lasă să se răcească în tava în care s-a copt.
Se scoate, se taie în două pe lat, apoi se umple cu cremă
de cafea.
Se lasă cîteva ore la rece și se taie felii înainte de a-l servi.
Postare
ANPC Termeni și Condiții