Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos de Roșii
SOS DE ROȘII
( o porție = 100 g )
Ingrediente
- Unt 5 g
- roșii 50 g ( o roșie mică )
- făină 10 g
- apă ( bulion de legume sau carne ) 40 - 50 ml
- zahăr 3 g
- sare 1 g
- smîntînă 10 g
- eventual morcovi 50 g
- suc de roșii 20 g
Mod de preparare
Se topește într-o cratiță untul; cînd acesta fierbe, se
adaugă roșia tăiată felii, peste care se presară făina
și se subțiază cu apa sau bulion.
Se adaugă zahărul, se fierbe 10 minute., și apoi se
trece printr-o sită deasă.
Se adaugă sarea, smîntîna și se lasă să fiarbă din nou,
pentru ca sosul să se îngroașe.
În sosul de roșii făcut mai subțire se poate adăuga
morcov fiert, dat prin sită.
La sfîrșitul preparării, putem vitaminiza sosul prin
adaos de suc de roșii.
Calorii 110 ( preparat cu apă ).
Dacă se pun și morcovi se
adaugă 22 de calorii, iar
iar pentru sucul de roșii
încă 4 calorii.
Postare
ANPC Termeni și Condiții