Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de dovlecei cu Carne și Orez
BUDINCĂ DE DOVLECEI CU CARNE ȘI OREZ
( 6 porții x 150 g )
Ingrediente
- Dovlecei 600 g
- carne de vită 250 g
- orez 20 g
- ulei 30 ml
- 2 ouă
- smîntînă 20 g
- unt 10 g
- sare 5 g
- verdeață 10 g
Mod de preparare
Dovleceii, curățați de coajă și tăiați felii,
se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se
scurg bine.
Orezul se înăbușe cu unt, sare, verdeața
tocată și apă cît este nevoie.
Carnea, curățată de piele și zgîrciuri, se
pune la fiert în apă rece, după care se trece
de două ori prin mașina de tocat și se amestecă
cu uleiul și cu verdeața tocată.
Într-o formă tapetată cu făină, se pune un strat
de dovlecei, unul de orez, apoi un strat de carne,
și deasupra, din nou un strat de dovlecei.
Se unge suprafața cu puțin ou bătut, apoi se fierbe
30 - 40 minute în baia de apă sau se coace în cuptor.
Calorii 175/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții