Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Borș Călugăresc
BORȘ CĂLUGĂRESC
Ingrediente
- 2 sfecle mijlocii
- 4 - 5 fire de ceapă verde
- 4 - 5 fire de usturoi
- 10 fire de lobodă verde
- 4 - 5 frunze de sfeclă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean verde
- sare
- 1 l de borș
- 1 lingură de ulei
- 1 pahar de smîntînă
Mod de preparare
Se curăță sfecla de coajă, se taie batoane mici de 2 - 3 cm
și se pune la fiert cu apă caldă.
Se fierbe cu oala acoperită pînă cînd se înmoaie ușor,
după care se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt,
frunzele de sfeclă și lobodă spălate și tăiate fîșii subțiri.
Orezul se pune la fiert separat și se adaugă cînd supa
este gata, o dată cu borșul fiert și spumuit.
La sfîrșit se adaugă în borș cu o lingură de ulei, leuștean
tocat fin și un pahar de smîntînă bătută cu puțin
borș fierbinte.
Borșul se servesc cald sau rece, cu mămăliguță caldă
și ceapă verde alături.
Postare
ANPC Termeni și Condiții