Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Crap cu Sos de Smîntînă și Hrean
CRAP CU SOS DE SMÎNTÎNĂ ȘI HREAN
Ingrediente
- 1 crap mijlociu
- sare
- 150 g hrean
- 150 g nuci tocate
- 1 linguriță de zahăr
- miezul de la 2 felii de pîine
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lămîie
Mod de preparare
Peștele se curăță, se golește de intestine și se spală,
se înlătură capul și aripioarele, se taie felii mari și
se pune la fiert cu apă caldă cît să-l acopere și cu
sarea necesară.
Cînd este gata ( este nevoie doar de un sfert de oră
de fierbere la foc mic ) se ia vasul de pe foc și se
lasă la cald.
Separat se pregătește sosul : hreanul se dă pe răzătoarea
mică, ținînd răzătoarea departe de față, apoi se trece
într-o farfurie adîncă unde se amestecă cu nucile tocate
mărunt.
Peste amestec se pune miezul de la două felii de pîine
proaspătă bine fărîmițat și smîntîna.
Amestecul se sărează după gust, se îndulceșce cu o linguriță
de zahăr și se amestecă energic pînă cînd zahărul nu se
mai simte cristale întregi.
Peste amestec se stoarce o lămîie, se omogenizează
amestecînd în continuare, după care se servește peștele
pus pe o farfurie mare, înconjurat de legume fierte și
acoperit cu sosul de hrean.
Postare
ANPC Termeni și Condiții