Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pandișpan cu Caise Jumătăți
PANDIȘPAN CU CAISE JUMĂTĂȚI
Ingrediente
- 1 kg caise
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- sare
- 2 linguri de coniac
- zahăr pudră
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de apă
Mod de preparare
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile într-un vas
adînc și se bat spumă 5 minute cu o ceașcă de apă.
Peste gălbenușuri se pune zahărul și se continuă
operația, bătînd energic cu telul, pînă cînd albușurile
capătă o culoare alburie.
Se toarnă făina, în ploaie, se amestecă bine, apoi se
pune sare.
Albușurile se bat spumă tare, se adaugă peste aluat și
se omogenizează.
Caisele se spală, se desfac în jumătăți, se acoperă cu
două linguri de zahăr farin și două linguri de coniac și
se lasă să stea o jumătate de oră.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se răstoarnă
aluatul de pandișpan.
Se ține la foc tare 5 minute, apoi se pun caisele cu miezul
în afară.
Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea încă
o jumătate de oră.
Se răcește prăjitura în tavă, se taie pătrate și se scoate pe
platouri mari.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug.
Postare
ANPC Termeni și Condiții