Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Compot de Cireșe
COMPOT DE CIREȘE
Ingrediente
- 1/2 kg cireșe
- 4 linguri de zahăr
- 1/3 l apă rece
- scorțișoară
Mod de preparare
Se aleg fructe mari, bine coapte și sănătoase, care
se curăță de codițe, se spală în apă rece și se pun
într-un borcan de 800 ml sau în sticlă cu gura mai
largă.
Se pune peste fructe zahărul, se acoperă cu apă rece
pînă la locul unde se îngustează sticla, se adaugă o
bucată mică de scorțișoară și se leagă gura sticlei
cu celofan pus în două și strîns bine cu sfoară subțire.
Sticlele astfel pregătite se înfășoară cu hîrtie sau cîrpe
curate și se așează una lîngă alta într-un vas mare, care
se umple cu apă.
Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie,
aproximativ 40 de minute de cînd fierbe apa.
Sticlele se răcesc în apa în care a fiert, se scot a doua zi
și se pun la rece într-o cameră bine aerisită.
Se păstrează peste iarnă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții