Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sirop de Căpșune
SIROP DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 4 kg căpșune
- 2 kg zahăr
- vanilie
- apă
Mod de preparare
Se curăță fructele de resturile de frunze, se spală
în mai multe ape și se pun într-un vas emailat.
Se zdrobesc cu mîna, se lasă vasul la rece 10 ore,
după care se strecoară prin tifon și se lasă siropul
să se limpezească.
Separat se pune zahărul cu 2 litri de apă rece pe
foc și se fierbe pînă cînd ajunge legat ca pentru dulceață.
Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un
sfert de oră, se parfumează cu puțină vanilie și se
pune cald în sticle curate și bine uscate.
Se țin sticlele învelite în pături sau se fierb a doua zi
în bain-marie.
Se leagă sticlele înainte de a se pasteuriza cu
celofan pus în două, umezit cu apă rece și bine întins.
Sticlele se păstrează în cămară, la loc uscat bine aerisit.
Postare
ANPC Termeni și Condiții