Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură Umplută
FRIPTURĂ UMPLUTĂ
Ingrediente
- 1 1/2 kg cap de piept de porc sau de mînzat
- 200 g carne tocată
- 1 ceapă
- 100 g ciuperci
- 1 ou
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- coajă rasă de lămîie
- piper boabe
- 1 ceașcă
Mod de preparare
Se spală carnea, se curăță de oase și pielițe, se bate ca să
se subțieze și se întinde pe un fund de lemn.
Se sărează puțin și se piperează după gust.
Carnea tocată se amestecă cu o ceapă tocată fin, cu ciupercile
toate, un ou și coaja rasă de lămîie.
Peste amestec se presară verdeață tocată fin, se omogenizează
amestecul și se întinde în strat subțire peste carnea de friptură.
Se rulează carnea, se strîng capetele ca să nu iasă umplutura,
se leagă toată friptura cu o ață curată de bumbac și se pune
într-o tavă cu o ceașcă de apă, o ceașcă de ulei, sare și boabe
de piper.
În timp ce se frige, se stropește friptura cu sosul ei pînă cînd
se rumenește frumos.
Se întoarce după o oră și se scoate din cuptor după două ore.
Se înlătură ața și se taie friptura felii groase.
Se servește cu legume sote și salată de sezon.
Postare
ANPC Termeni și Condiții