Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă Caramel
CREMĂ CAREMEL
Cantitățile necesare pentru 2 porții
- 600 ml lapte
- 50 g făină de cereale
- 100 g zahăr
- 5 g unt
Mod de preparare
Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-l pe fundul și pe marginea formei.
Zeamilul se amestecă ușor în lapte rece, pentru a nu se forma
cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă, și se fierbe în baia de apă,
amestecînd tot timpul, încet.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe fierberea
și se încorporează untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd este aproape de a fi servită, se răstoarnă pe platou.
Deasupra se toarnă sos de caramel, preparat din zahăr
caramelizat, dizolvat în lapte fierbinte și apoi răcit.
Este foarte apreciat de copii, se poate da convalescenților
după hepatită, nefrită, boli infecțioase.
Postare
ANPC Termeni și Condiții