Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Glucidele
GLUCIDELE
Sursa de glucide în alimentație se află aproape exclusiv în alimentele
de origine vegetală, reprezentate prin făinurile de cereale, amidonul
din cartofi, zaharurile din fructe și zarzavaturi, produse industriale zaharoase.
Glucidele de origine animală sunt reprezentate prin lactoza din lapte și glicogenul din ficat.
Prezența glucidelor în alimentație este necesară pentru desfășurarea normală a
tuturor proceselor metabolice.
Glucidele ajută la sinteza proteinelor și la aederea complectă a grăsimilor.
Valoarea lor calorică este de 4 calorii pe gram de substanță.
Minimul necesar este considerat 8 grame pe kilocorp la copilul de vîrstă
școlară iar raportul în rația alimentară poate varia de la 35% pînă la 65%
din nevoile calorice.
Postare
ANPC Termeni și Condiții