Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă de Dovlecei
SUPĂ DE DOVLECEI
Cantitățile necesare pentru 2 porții :
- 2 dovlecei,
- 1 morcov,
-1 păstîrnac,
- o ceapă,
- 20 g unt sau untdelemn,
- 10 g orez,
- 600 ml apă,
- 10 g făină,
- 50 g smîntînă,
- sare.
Mod de preparare
Zarzavatul de supă, tăit mărunt, se pune la fiert
în apă cu puțină sare.
Cînd este bine fiert, se strecoară supa.
Se curăță dovleceii și se taie în felii nu prea
subțiri, ca să nu se sfărîme.
Se pun în supa care clocotește, odată cu orezul spălat.
Se mai lasă să fiarbă încă 15-20 de minute.
Se topește untul într-o tigaie, fără a fi încins,
se amestecă cu făina și se fierbe cu cîteva linguri de supă.
Acest sos se răstoarnă peste supa care clocotește,
fierbînd în continuare încă 15 minute.
La urmă se adaugă smîntînă și se servește la masă
cu pătrunjel verde, tocat.
Postare
ANPC Termeni și Condiții