Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Salată de Cartofi cu Șuncă
SALATĂ DE CARTOFI CU ȘUNCĂ
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 200 g șuncă
- 1 morcov
- 1sfeclă roșie
- 1 ceapă
- 3 castraveți murați
- 2 gălbenușuri
- 1/2 lămîie
- sare
- verdeață tocată
- măsline
- 1 cană de ulei
Mod de preparare
Cartofii și morcovul se spală și se pun la fiert în apă
caldă cu sare.
Cînd sînt gata, se scot se curăță și se taie felii subțiri
cît sînt calzi.
Se stropesc cu ulei.
Din două gălbenușuri crude, o lingură de muștar, zeama
de la jumătate de lămîie și o cană mare de ulei se face
o maioneză groasă care se lasă deoparte.
Sfecla, fiartă separat, se curăță și se taie ca restul legumelor ;
se pune în salatieră după ce s-a răcit.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, o dată cu castraveții curățați
de coajă și tăiați felii subțiri.
Legumele se amestecăbine, se sărează după gust și se adaugă
peste ele șunca tăiată mărunt.
Se leagă amestecul cu maioneza, se pune în salatieră, se ornează
totul cu jumătăți de măsline și se lasă salata la rece două ore
înainte de a fi servită.
Postare
ANPC Termeni și Condiții