Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Salată de Cartofi cu Țelină
SALATĂ DE CARTOFI CU ȚELINĂ
Ingrediente
- 2 țeline mijlocii
- 6 cartofi
- 2 sfecle mijlocii
- 3 ouă fierte tari
- 1 lingură de muștar
- 200 g sardele
- 3 castraveți murați în oțet
- sare
- 2 linguri de oțet
- pătrunjel tocat
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Se spală zarzavatul și se pune la fiert în apă cu sare.
Cînd este gata, se scoate și se taie cubulețe, se fierb
cartofii, se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
așază în salatieră.
Sfeclele se fierb separat, se curăță cînd sînt gata și se
taie cubulețe mici.
Se pun astfel pregătite peste zarzavatul din salatieră.
Se curăță ouăle de coajă, se scot gălbenușurile, se pun
într-un vas adînc, se sfărîmă cu furculița, se amestecă
cu muștarul, cu uleiul, oțetul, sardelele tocate fin și
castraveții tăiați mărunt.
Sosul se amestecă într-un singur sens.
Cînd s-a omogenizat, sosul se toarnă peste legume, se
amestecă cu o furculiță, lucrînd de jos în sus, apoi se
ornează cu feliuțe de castravete murat și albuș de ou
tăiat în forme geometrice.
Se ține salata la rece o oră, după care se poate servi.
Postare
ANPC Termeni și Condiții