Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dovlecei Umpluți cu Carne
DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 400 g carne
- 4 dovlecei de umplut
- o lingură de făină
- o lingură de orez
- un ou
- două linguri de ulei
- 100 ml lapte
- 20 g unt
- 30 g smîntînă
- verdeață tocată.
Mod de preparare
Dovleceii se rad de coajă și se taie transversal,
în două bucăți.
Se scoate miezul, lăsînd fundul și pereți groși de 1/2 cm.
Se umplu cu carnea preparată astfel :
carnea se trece de două ori prin mașina de tocat,
se adaugă o linguriță de untdelemn, sare, puțină verdeață,
un ou, orezul ales, spălat și fiert pe jumătate, cu
restul de untdelemn și apă.
Se amestecă bine compoziția și se umplu dovleceii care
se așează într-o cratiță.
Se adaugă apă fiartă sau zeamă de zarzavat.
Se acoperă cu capacul și se înăbușă.
Apoi se pun la cuptor, către sfîrșit se adaugă sos alb cu verdeață,
preparat din lapte, făină, unt, smîntînă, sare și se
mai lasă la cuptor, pînă la servire.
Se prepară și cu sos de roșii.
Postare
ANPC Termeni și Condiții