Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Supă de Fasole Uscată
SUPĂ DE FASOLE USCATĂ
Cantitățile necesare pentru 4 porții :
- 2 litri de apă,
- 200 g fasole, uscată,
- oceapă,
- un morcov,
- 1/2 țelină,
- 2-3 roșii sau o linguriță de bulion,
- 20 g ulei,
- 10 g făină.
Mod de preparare
Se moaie fasole din ajun, în apă rece.
A doua zi se pune la fiert, cu apă călduță.
Se clocotește de cîteva ori, ( se schimbă apa de 2-3 sau 4 ori )
apoi se pune din nou la fiert, adăugînd și
zarzavatul tăia în cubulețe ( zarzavatul se poate
pune și întreg în supă și apoi se scoate ).
Se face un rîntaș, din făină rumenită și stinsă cu zeamă
de supă și cu puțin ulei, care se amestecă cu fasolea ce fierbe.
Se trece totul prin sită.
Se servește cu verdeață tocată și cu crutoane
de pîine albă.
Se poate servi supa și fără a fi trecută prin sită.
Copiilor în general le place supa de fasole.
Nu va fi dată celor cu colite sau convalescenților
după boli digestive și nici copiilor sub 3 ani.
Postare
ANPC Termeni și Condiții